Heb je een vraag?

Lees onze veelgestelde vragen

Naar FAQ’s

Specifieke diensten

Welcome Center Food Valley biedt specifieke diensten voor kennismigranten aan.

In opdracht van de werkgever regelen we tegen een vast tarief formaliteiten zoals het maken van de afspraak voor het ophalen van de verblijfsvergunning, biometrie-afname en inschrijving bij de gemeente.

Je kunt er als werkgever ook voor kiezen dat alle vergunningen en formaliteiten voor de expat geregeld worden en contact met ons opnemen over onze begeleiding voor het gehele traject.

Biometrische gegevens vereist voor de verblijfsvergunning:

  • Een scan van de vingerafdrukken (indien nodig).
  • Een pasfoto, deze maken we ter plekke.
  • De handtekening van de kennismigrant.

De verblijfsvergunning kan binnen 1 à 2 weken na het verstrekken van biometrische gegevens worden opgehaald bij onze IND-balie.

Voorinschrijving gemeente:

Voorinschrijving is noodzakelijk om bij de geplande afspraak direct een BSN nummer te krijgen. Wij verzorgen deze voorinschrijving om het proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Afspraak inschrijving gemeente:

Na voorinschrijving verstrekt de gemeente tijdens deze persoonlijke afspraak het BSN nummer direct aan de expat.

Een carrière draagt bij aan het opbouwen van een sociaal netwerk en om deel uit te maken van de maatschappij. Daarnaast blijkt dat expats die eerder dan gepland terugkeren naar hun thuisland, vaak als reden aangaven dat dit kwam doordat hun partner niet diens draai kon vinden in ons land.

De wensen van participanten verschillen, daarom zijn er 3 programma’s om uit te kiezen. We bieden een programma waarin participanten in een groep deelnemen, een programma voor individuele begeleiding en een op maat gemaakt traject.

Op 3 data verwelkomen we de deelnemers in Plus Ultra 2 op de Wageningse campus. Tijdens de interactieve sessies wordt er onder andere gewerkt aan het leren kennen van de Nederlandse banenmarkt en hoe deze zelfverzekerd te betreden.

Deze programma’s worden toegelicht op onze flyer: Flyer – Dual Career Program.

Mocht je vragen hebben, meer informatie willen ontvangen, jezelf of de partner van je nieuwe medewerker willen aanmelden, kan dat via:  dualcareer@wcfv.nl.
We helpen je graag verder.

“I am grateful for your priceless help to me. Thank you very much for your quick response and help.”

Murat Yanet

“Moving to a new place can be very stressful. For me, travelling and settling in the Netherlands was never hard, because I had all the necessary support and information at each step from Expat Center Food valley in Wageningen.”

Steve Gowelo